Termeni si conditii contractuale

Version 2.2
August 2014


Termenii acestui document sunt formulati de asa maniera incat sa defineasca un cadru decent si legal de colaborare intre ALFA WEB ca Furnizor de servicii si clientii sai ca Beneficiari.

Beneficiarul este raspunzator pentru informatiile si continutul planurilor/pachetelor contractate prin serviciile Furnizorului.

Furnizorul nu poate fi tras la raspundere sub nici o forma pentru continutul site-urilor gazduite de catre Beneficiar

  1. Emiterea comenzii


  1.      Emiterea unei comenzi pentru unul dintre produsele ALFA WEB reprezinta faptul ca Dvs. ati luat cunostinta si sunteti de acord cu continutul acestui document.
        In momentul efectuarii comenzii, Beneficiarul este de acord cu resursele oferite de planul contractat (valorile traficului, spatiul de stocare, numarul conturilor de e-mail si baze de date, etc) si isi asuma raspunderea sa nu depaseasca aceste valori.
        In cazul in care aceste valori sunt depasite si se doreste suplimentarea lor, acest lucru este posibil, aceste resurse urmand a fi facturate separat.
        In cazul emiterii unei comenzi pentru servicii de webhosting, imediat dupa ce veti efectua plata pentru contul creat, veti primi un ”Contract de furnizare a serviciilor de Webhosting” care va reglementa colaborarea intre ALFA WEB ca Furnizor de servicii si Dvs. ca Beneficiar.


2. Testarea serviciilor


 1.      Dupa activarea contului de hosting, aveti la dispozitie 7 zile calendaristice in care sa testati serviciile oferite. Daca doriti in aceasta perioada sa renuntati la servicii, ne anuntati printr-un mail de acest lucru, iar contul se inchide fara a avea vreo obligatie financiara fata de ALFA WEB.


3. Modificarile de nameservere si a datelor WHOIS


 1.      La schimbarea nameserverele pentru domenii exista un timp de pana la 24 ore (numit timp de propagare) pana cand paginile devin vizibile. ALFA WEB, nu poate influenta in nici un fel acest timp de propagare.
       Proprietarul are obligatia de a mentine complete si corecte datele de identificare si contact ale domeniilor detinute whois).
       Din motive de securitate si din imposibilitatea asigurarii QOS nu se admit utilizarea altor masini DNS pentru domeniile gazduite la ALFA WEB.


4. Preturile produselor


 1.      ALFA WEB nu va interveni asupra preturile serviciilor contractate si achitate decat cazul care intervin modificari legislative, modificari ale preturilor si tarifelor furnizorilor sai sau in cazul in care modificari ale costurilor ar influenta major tarifele stabilite.
       In legatura cu domeniile .ro putem preciza ca:
       - atat preturile pentru taxa de mentenanta anuala cat si eventualele promotii sunt afisate in listele de preturi.
       - pretul este acelasi atat pentru persoane fizice cat si juridice.
       - Perioada minima de prelungire a domeniilor expirate este de 2 ani.


5. Garantie uptime si suportul tehnic


 1.      Oferim o garantie de 99.5% pentru serviciile oferite. Aceasta include garantie pentru uptime-ul retelei, serverelor si serviciilor proprii. Aceasta garantie nu acopera ariile unde ALFA WEB nu are autoritate, cum ar fi: defectiuni ale computerului dvs, ale providerul dvs de internet sau terti, registrarii pentru domenii, problemele legate de rutare/filtre intre reteaua noastra si Dvs. Deasemenea aceasta garantie nu poate fi aplicata in cazuri de forta majora.

       Suportul tehnic este oferit gratuit clientilor care au un cont de hosting activ si achitat integral pentru perioada comandata. Acesta este oferit prin sistemul de ticketing (din interfata de administrare) sau via e-mail la adresa tehnic@alfaweb.ro.
       Urmatoarele tipuri de servicii cum ar fi: devirusari, depanare HTML sau PHP, setari pe computerele proprii etc, nu intra in categoria serviciilor platite la achizitionarea unui cont de hosting, acesta reprezentd servicii aditionale ce se factureaza separat.


6. Responsabilitatea si securitatea datelor

 1.      6.1   Furnizorul raspunde pentru securitatea serverelor si a retelei proprii.
  - Furnizorul se obliga sa nu divulge datele de contact sau orice alt detaliu despre contul clientului unor terte persoane.
  - Furnizorul va pastra confidentialitatea datelor de pe site-urile, bazele de date, mailurile sau scripturile clientilor sai.
  - datele de acces vor fi comunicate numai Clientului prin e-mail si numai la adresa declarata in comanda. Orice solicitari venite din partea unei terte persoane, sau de comunicare a acestor date prin alte mijloace (telefonic, messenger, etc) sunt interzise.

       6.2   Clientul poarta intreaga responsabilitate asupra:
  - actualizarii datelor de contact. clientul poarta intreaga raspundere pentru a actualiza adresa de email de contact unde se trimit emailurile de expirare si prelungire. Nu putem fi trasi la raspundere daca planul sau domeniul expira din cauza ca emailurile de avertizare se duc catre adrese vechi, nefolosite, inexistente sau sterse.
  - continutul si structura de date (fisiere) uploadate.
  - continutului, structura, functionalitatea si securitatea scripturilor propriului site.
  - continutul si destinatia mailurilor de pe conturile proprii.
  - divulgarea datelor de contact, acces sau detalii despre continutul siteului unei terte persoane.
  - lista cu domenii existente sau data de expirare a acestora.


7. Abuzuri si folosirea ilegala a serviciilor

 1.      7.1   Nerespectarea legislatiei in vigoare in folosirea serviciilor de hosting contractate, prin transmiterea, distribuirea, stocarea de informatii, date sau materiale care sunt considerate ilegale, este interzisa.
       Comiterea acestor fapte duce la suspendarea imediata/ blocarea si/sau stergerea conturilor de webhosting , fara avertizare prealabila si fara restituirea sumelor achitate, precum si instiintarea organelor competente in solutionarea acestor situatii. ALFA WEB isi rezerva dreptul de a retine si preda autoritatilor datele din orice cont/servicii ce sunt raportate ca incalcand legea.


 2.      7.2   Prin abuz asupra serviciilor legii intelegem:
  - programe rulate in background pe serverul nostru (irc / bnc-uri / proxy-uri), sau oricare alte programe care utilizeaza mai mult de 5% (media pe 24 h) din CPU de pe serverele tip shared.
  - scripturi ce supra-incarca serverul, reteaua sau ce folosesc majoritatea resurselor in dauna celorlalti clienti (actiuni de tip data stream, mail bombing, flood-uri, torrente, spam query in mysql, etc.)
  - nu se admit baze de dat mai mari de 250 MB pe serverele shared. Daca o baza de date depaseste aceasta valoare, contul respectiv trebuie extins (upgrade) la un alt fel de plan (VPS).
  - distribuirea sau stocarea prin intermediul site-urilor gazduite de catre Furnizor, a materialelor care contin virusi, troieni, viermi, sau orice alt program de calculator similar ce pot dauna securitatii retelei, sistemelor sau a serverelor
  - interceptarea neautorizata si monitorizarea datelor, traficului, asupra oricarei retele, sistem, server, fara avizul posesorului
  - stergerea cu buna stiinta sau anularea scripturilor incluse de noi pe siteurile clientilor pentru protejarea siteului respectiv sau/si a serverului


 3.      7.3   Prin neincadrarea in limitele legii intelegem:
  - transmiterea, distribuirea, stocarea de informatii,date, materiale aflate sub copyright (drept de autor), tardemark-uri (marci inregistrate), proprietate intelectuala, sau sunt protejate de legea copyright,
  - transmiterea, distribuirea, stocarea de informatii si materiale pornografice de orice natura
  - transmiterea, distribuirea, stocarea de informatii si materiale obscene
  - transmiterea, distribuirea, stocarea de informatii si materiale defaimatoare la adresa anumitor persoane sau grupari
  - transmiterea, distribuirea, stocarea de informatii legate de organizatii, actiuni sau activitati teroriste
  - software piratat, orice material piratat, sau de tip warez (hacking, cracking, muzica, mp3, filme, poze, texte, gsm ringtones, etc)
  - activitati legate de carding, phishing, spam, etc.


 4.      7.4   Este interzisa utilizarea serviciilor/serverelor ALFA WEB pentru:
  a trimite SPAM sau UCE (unsolicited commercial email).Cei care vor utiliza serviciile noastre au intreaga responsabilitate pentru script-urile pe care le instaleaza online si vor trebui sa se asigure ca serviciile oferite nu sunt utilizate de persoane rau intentionate pentru a trimite SPAM.


8. Plata

 1.      8.1   Pentru hosting perioada unitara este luna calendaristica. Nu se accepta plati pentru perioade mai mici decat cea unitara. Plata pentru serviciile furnizate si prestate se va realiza in avans, utilizand unele din metodele afisate la: http://www.alfaweb.ro/plata.htm si se va realiza pe baza facturii proforme emise dupa lansarea comenzii.


 2.      8.2   Data platii va fi considerata data la care suma de plata a intrat integral in contul bancar ALFA WEB.
       Factura fiscala va fi emisa dupa achitarea integrala a sumei de plata, in conformitate cu factura proforma. Facturile fiscale vor fi expediate Beneficiarului prin e-mail, la adresa mentionata in comanda drept adresa de e-mail.
       In cazul prelungirii serviciilor de hosting, ALFA WEB va avertiza clientii prin e-mail trimise pe adresele declarate in comanda, cu 15 zile inainte de data de expirare a perioadei de valabilitate despre acest lucru. In cazul in care Beneficiarul nu efectueaza plata dupa maxim 14 zile calendaristice de la data crearii sau a expirarii (in cazul prelungirii), ALFA WEB isi rezerva dreptul de a suspenda serviciile fara nici o alta notificare prealabila. Daca blocare contului a fost efectuata dupa o perioada mai mare de o luna de zile, pentru reactivare contului (dupa suspendare) se poate percepe o taxa de reactivare egala cu perioada unitara (o luna de zile).
       Taxa de recuperare a datelor este de 3 euro. Totodata clientul va trebui sa platesca si perioada de la expirare la suspendare, conform planului pe care l-a avut, insa nu mai putin de valoarea unei luni.


 •      8.3   La plata domeniilor trebuie sa precizati numele domeniului platit sau numarul comenzii (asa cum scrie in emailul de notificare). Daca nu ati precizat datele de indentificare, orice reclamatie ulterioara este nula, domeniul ramanand inregistrat si fara drept de returnare a sumei platite.


 • 9. Back-up


  1.      Backup-urile sunt facute automat saptamanal cu retentie de pana la o luna de zile. Totusi nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor. De aceea sfatuim toti clientii sa genereze si downloadeze propriile backup-uri ori de cate ori considera necesar.


  10. Renuntarea la servicii


  1.      Beneficiarul poate renunta la serviciile de webhosting ALFA WEB, in termen de 30 de zile de la data ultimei plati. Aceasta notificare se va realiza in scris, printr-un document cu antet purtand semnatura si stampila administratorului (pentru persoane juridice) sau cerere insotita de copia actului de identitate (pentru persoane fizice) trimisa prin fax sau e-mail (scanat sau foto cu mobilul) trimise numai de la adresa de e-mail mentionata in comanda. Notificarile verbale (telefonice), sau sosite de la alte adrese de email (necunoscute/ inexistente in baza noasta de date) nu vor fi luate in considerare.
        In cazul in care solicitarea Beneficiarului este justificata si anterior acesta nu a incalcat vreunul din termenii acestui document sau Contractul, se va proceda la restituirea contravalorii perioadei ramase nefolosite.
        Restituirea banilor se poate solicita doar in cazul serviciilor de webhosting (nu si pentru inregistrarea domeniilor).
        In cazul in care clientul modifica ns-urile domeniilor gazduite fara sa anunte in prealabil acest lucru, se considera ca a renuntat de buna voie la pachetului de webhosting contractat, sau daca anuntul de renuntare la serviciile de webhosting soseste dupa termenul legal de 30 de zile, serviciile pot fi suspendate imediat si clientul isi pierde automat dreptul de a beneficia de suport tehnic gratuit si de returnare a banilor.


  Alfa Web isi rezerva dreptul de a modifica acesti termeni ori de catre ori este considerat necesar,
  cu mentiunea ca aceste modificari vor fi facute public pe aceasta pagina.
  Ultima actualizare: August 2018

  Pentru download Contractul de web hosting in format PDF, click aici